CTEC - Congrés Transició Energètica i Ciutat

El Congrés Transició Energètica i Ciutat (CTEC) té l’objectiu de posar en relleu el paper de les ciutats en l’impuls de la transició i la sobirania energètica.

Així mateix, el CTEC vol generar un debat al voltant del binomi ciutat-energia entre tots els actors implicats: ciutadania i societat civil, representants polítics i tècnics de les ciutats, administració pública, acadèmia, sector empresarial, etcètera.

Amb aquest objectiu, la cita comptarà amb una vuitantena de ponents que, arribats de vint ciutats espanyoles i estrangeres, posaran en comú experiències transformadores, de manera que es generarà un espai on es puguin crear i enfortir aliances i sinergies per avançar cap a la transició.

L’Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb les ciutats de Cadis, Madrid, Pamplona, València i Saragossa, organitza el CTEC en col•laboració amb organitzacions nacionals i internacionals.

Barcelona és la seu del congrés els dies 6 i 7 de març de 2019 al campus Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya, referent en l’àmbit de la recerca i la innovació energètica de la ciutat.
Exterior edifici UPC Campus Diagonal-Besòs
Exterior edifici UPC Campus Diagonal-Besòs
Comitè tècnic
Agraïm l’assessorament del comitè tècnic. Les seves aportacions han estat vitals per configurar un programa de qualitat, representatiu i divers amb ponents experts en la matèria.

Està format per les següents persones:
------
---
---
Claire Roumet
Directora, Energy Cities

---
---
Domingo Jiménez Beltran
Fundación Renovables

---
---
Joan Herrera
Director general, Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE)

---
---
Jorge Morales
Alianza por el autoconsumo

---
---
Jose Donoso
Director general, Unión Española Fotovoltaica (UNEF)

---
---
Marta Victoria
Investigadora, Instituto de Energía Solar- Universidad Politécnica de Madrid

---
---
Victoria Pellicer
Tècnica d’Energia, Fundación Las Naves

---
---
Xavier Farriols
President, Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya

---
---
Maria Campuzano
Associació Catalana d’Enginyeria sense fronteres

Exterior edifici UPC Campus Diagonal-Besòs
Lloc
Campus Diagonal Besòs,
Edifici A (EEBE)
Av. Eduard Maristany, 16
08019 Barcelona
Contacte
Oficina Tècnica
Congrés Transició Energètica i Ciutat
Telèfon:
+34 93 409 74 87
Email:
Direcció correu
Dades resumides: innovació energètica, 6 i 7 de març de 2019, UPC Campus Diagonal-Besòs
Temàtiques
#
Dimensió social de la transició energètica
Tags: energia com a dret i servei públic / transició justa i generació d'ocupació / agenda feminista de la transició energètica / reptes socials i polítics / canvi de model productiu / pobresa energètica / nova economia dels recursos energètics / tarifes socials
------
Apoderament de la ciutadania
Tags: iniciatives de generació ciutadana / impuls institucional de canvi de cultura energètica / sensibilització / participació / cooperativisme / consum i comportaments socials sostenibles / autoconsum i generació distribuïda / cultura científica
------
Tecnologia i investigació
Tags: generació renovable / eficiència energètica / recerca aplicada a l'entorn urbà / rehabilitació / avenços tecnològics / noves tecnologies
------
Polítiques energètiques
Tags: escenaris globals del canvi climàtic / mitigació i adaptació /compromisos globals i multilaterals / marc legislatiu europeu / pactes locals per l'energia / finançament de projectes / contractació energètica municipal / reptes regulatoris per als municipis / eficiència en edificis públics / lideratge institucional
------
Programa
Us podeu descarregar les ponències presentades durant el congrés a continuació, entrant a la sessió corresponent trobareu l'enllaç per a descarregar-les.


Exterior edifici UPC Campus Diagonal-Besòs
Ponents